Italië | Vormen van de Vespa

De Vespa

Een aantal blogs geleden heb ik al een hele blog gewijd aan de klassieke schoonheden van Italië. Hoewel dat meer ging om de beelden en architectuur uit de klassieke oudheid, wordt de Vespa inmiddels ook tot de klassiekers gerekend. De Vespa, voor de jongelingen, is een scooter uit Italië. Samen met de originele fiat 500 is de originele Vespa klassiek Italiaans. Er zijn immers weer moderne varianten uitgebracht, want vintage is hip, die een schim zijn van het origineel. De originele Vespa’s zijn zelfs zo populair dat er Vespa clubs, Vespa garages en Vespa fandagen zijn!

Om dat scootertje eens beter te bestuderen heb ik een Vespa in Italië gevonden om te fotograferen. Dit model stond in de schaduw van een aantal bomen en deze scooter was duidelijk gebruikt: Aan de zijkanten was er duidelijk schade te zien door een valpartij en uiteraard was er overal wel kleine stukjes roest te ontdekken. Dit model werd geproduceerd tussen 1965 en 1979 en is dus een heel aantal jaar ouder dan ikzelf ben. Kortom een karaktervolle Vespa 150 sprint

 
De Vespa 150 sprint

De Vespa 150 sprint

Versleten zitting

Versleten zitting

Snelheidsmeter en het Piaggio logo

Snelheidsmeter en het Piaggio logo

Een gouden randje

Een gouden randje

Doorlopende lijnen

Doorlopende lijnen

Baggagekluisje

Baggagekluisje

Het complete plaatje.

Het complete plaatje.

 

Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en soms zelfs scans van mijn project met analoge fotografie. Vind je de blog leuk? Deel het dan!