Haarlem | foto wandelingen

Ommetjes door Haarlem

Met de verwachte avondklok, die elk moment aangekondigd gaat worden, wordt de wereld erg klein. In mijn geval heb ik al tijden niet meer met de trein gereisd en was jaarwisseling een saaie aangelegenheid waarbij ik voor 1 uur al in bed lag. De korte en grijze dagen werken dan ook niet mee en alles is compleet om bijna depressief van te worden.

Gelukkig is dat nog net niet het geval. De avonden breng ik achter de PC door, speel ik een spelletje of bankhangend. In principe had ik al een avondklok, voordat er een avondklok was. Ik probeer overdag naar buiten te gaan en dan gaat mijn fototoestel altijd mee. In deze blog foto’s van dit soort wandelingen.

Mist

Deze mistige foto’s zijn allemaal genomen met mijn analoge middenformaat camera, de Mamiya C220. Pan F, gemaakt door Ilford, is een film met zeer weinig korrel en een hele hoge resolutie. Dat zorgt dat je bijna niet ziet dat de foto op film is genomen. Behalve dan de specifieke kwaliteiten die het middenformaat geeft. De scherpteondiepte en het verloop daarvan.

 
Bakenessergracht, Haarlem op Ilford Pan F

Bakenessergracht, Haarlem op Ilford Pan F

Het Goudmitspleintje, Haarlem op Ilford Pan F

Het Goudmitspleintje, Haarlem op Ilford Pan F

Het Spaarne, Haarlem. Ilford pan F

Het Spaarne, Haarlem. Ilford pan F

 

Zonnige dagen

Een echte zonnige dag is voor mij al lang geleden. Gelukkig hebben we de foto’s nog en deze zijn genomen in november 2020. Wat een eeuwigheid geleden is voor mijn gevoel. Deze foto’s zijn genomen op Fomapan 200, een klassiek aanvoelende film waarbij duidelijk de korrel naar voren komt. Om het contrast te verhogen heb ik gebruik gemaakt ven een oranje filter, wat ervoor zorgt dat de blauwe lucht donkerder wordt en de oranje tinten juist extra oplichten.

 

Nieuwegracht, Haarlem. Fomapan 200.

Javaans restaurant, Haarlem. Fomapan 200.

Javaans restaurant, Haarlem. Fomapan 200.

 

Het heeft even geduurd om een nieuwe blog te schrijven. Met het grijze winterweer en de maatregelen die nu gelden is het lastig om onbevangen naar buiten te gaan om foto’s te maken. Gelukkig heb ik nog wel wat zaken in de pijplijn zitten en heb ik nog foto’s in het archief liggen. Houd de blog dus in de gaten!