El Hierro | Een eiland op midden formaat film

El Hierro | Een eiland op midden formaat film

Midden formaat film uit de Canarische Eilanden.

 
 

Normaliter schrijf ik een verhaal achter de foto’s maar ditmaal laat ik de foto’s hun eigen verhaal vertellen. Alle foto’s in dit blog zijn gemaakt op midden formaat film met mijn Mamiya C220. De Mamiya heb ik inmiddels 4 jaar in mijn bezit en is mijn favoriete analoge toestel. In deze blogpost schrijf ik daar meer over.

Het reizen met film is wat moeizaam maar prima te doen als je weet waar je rekening mee moet houden. Film is voor de meeste beveiligers een raar medium waar ze niet zoveel mee te maken krijgen. Ik leg daarom altijd netjes uit wat het is en dat het gevoelig is voor röntgen straling. Uit alle reizen gaat het 9 van de 10 keer goed en hoeft de film niet gescand te worden. Die 1 uit 10 keer is overigens wel het vliegveld op Tenerife geweest, dus je weet maar nooit. Gelukkig is er op de negatieven geen schade te zien.

De film waar ik ditmaal mee gewerkt heb is Kodak Portra 160, een kleurennegatief, en Kodak TMax 100, een zwartwit negatief. Beide zijn films met een lagere iso en dat levert scherpere foto’s op met minder korrel.

 
 

Een film fotografie blog over het Canarische eiland El Hierro. Gelukkig heb ik nog wel wat zaken in de pijplijn zitten, namelijk een hoop foto’s uit Japan. Digitaal én analoog!. Houd de blog dus in de gaten!