Blyde Rriver Canyon

Blyde River Canyon, of Motlatse Canyon provincial nature reserve sinds de naam enkele jaren terug een meer 'Afrikaanse' tint heeft gekregen; Een trend die je overal in Zuid Afrika ziet en wat kaarten lezen ongelooflijk lastig kan maken. Los van het idee dat het vreemd is als je je Nationaal park de Hoge Veluwe opeens de naam geeft van een 19de eeuwse burgemeester van Otterlo. 

We kwamen vanuit Mapungubwe. Helemaal in het noorden en we moesten toch weer een stuk naar het zuiden, en dan nog een stuk naar het oosten. Ja, we hebben onze kilometers weer gemaakt. De auto begon inmiddels goed vies te raken. Stof deed zijn intrede en wij hadden de achterbank vol (oud) eten, statieven, lampen opladers en boeken liggen. De weg erheen zal ik je niet mee vermoeien. Wat daarentegen wel leuk is om uit de boeken te doen is onze ervaring met de lange arm van de wet, zonder snor maar met pet. Aanleiding hiervoor was dat we een vrachtwagen hadden ingehaald op een 'island'. Toen ik gevraagd werd om even mee te lopen, hebben we snel de portemonnee geleegd en ben ik met, omgerekend,  30 euro op stap gegaan.  Na een hoop blauwe ogen, toeristische onschuld en ja knikken konden we onze weg weer vervolgen. De 400 rand heb ik helaas wel moeten achterlaten, maar we begonnen op 1500.

Doel van onze reis was Panzi Bush Camp een privaat kamp nabij Kruger. Het kamp ligt dicht bij Blyde River Canyon en ook bij Orpen gate, één van de toegangspoorten naar Kruger. Uiteraard was het ook een mooie plek om even bij te komen van al dat rijden. Bij Panzi hebben we een wandeling gedaan over het terrein. DIt is relatief veilig want er zijn geen roofdieren maar je moet altijd blijven uitkijken ook al zijn het zebra's, giraffes of struisvogels etc etc. 

De uitzichten die op onderstaande foto's te zien zijn, zijn op een klein uurtje rijden vanaf Panzi. Je kan daar voor 20 rand per persoon het hele gebied verkennen. Het is een immens groot gebied waar je kan wandelen, mountainbiken etc. Wij hebben ons gehouden aan de bekendere uitkijkplekken en die mochten er dan ook zijn!

Het stuwmeer

De vallei