Macro | Oude bloemen

Verlepte tulpen

Op woensdag hang ik veelal rond in huis. Ik ben bezig met werk, e-mail of rondjes racefietsen rond de Haarlemmermeer. Vandaag was ik wat inspiratieloos en zag ik een bosje oude tulpen staan in een vaas. Ik wilde vandaag sowieso een rolletje film wegbrengen om te laten ontwikkelen en ik had nog een bijna volgeschoten rolletje in de Pentax MX zitten. Toen ik zag dat er wat licht door de wolken brak en perfect op die oude tulpen viel.

Met nog 4 foto’s op het rolletje wilde ik er het meeste van maken en dat was helaas niet met de standaard 50 mm lens die ik daar op heb zitten. Ik herinnerde me dat ik jaren geleden ‘verlengstukken’ had gekocht voor macrofotografie en heb die opgesnord. Het resultaat is even wachten. Dat is de natuur van analoge fotografie. Gelukkig passen de ‘verlengstukken’ ook op mijn digitale Pentax en ben ik een tijdje gaan uitproberen.

 
_IMG8320.jpg
_IMG8308.jpg
_IMG8318.jpg
 

Het doel wat ik mijzelf stelde was om abstracte vormen en kleuren op te zoeken binnen het bosje verlepte tulpen. Ik heb het overigens ook geprobeerd met een zielig hoopje peterselie, maar dat kreeg ik niet tot een leuke foto. Bij deze dus vastgesteld dat peterselie weinig fotogeniek is. Wellicht in combinatie met andere planten dan weer wel, want het leuke van de tulpen is dat er veel variatie in kleur en structuur zit!

Dit ruikt naar meer en ik ben benieuwd hoe de foto’s op film er uit zullen rollen. Die komen dan in een volgende post!


Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en soms zelfs scans van mijn project met analoge fotografie. Vind je de blog leuk? Deel het dan!