Italië | Lavastroom

Foutje…

De Stromboli vulkaan was recent in het nieuws: De vulkaan was uitgebarsten! A-typisch, want er is een type vulkaan vernoemd naar de stromboli: Strombolische activiteit. Dat betekent dat er voornamelijk ontgast wordt met om de paar minuten een mini uitbarsting. Moeder natuur is moeilijk te voorspellen want niemand had deze enorme eruptie zien aankomen!

Lavastroom

Dergelijke grootschalige uitbarstingen zijn zeer zeldzaam. Toch zijn er op het eiland overal sporen van oude lavastromen te vinden. Zo ook dicht bij het hostel waar ik verbleef. De lavastroom was daar de vulkaan afgestroomd en zo de zee ingestroomd. Hier is een rotsig strand ontstaan. De stenen worden door de zee afgerond en verzamelen zich langs de waterkant en in de depressies van de oude lavastroom. In de blog vandaag foto’s van een verzameling stenen die ik gedurende twee dagen heb gefotografeerd.

 

rotsig strand

verzameling stenen

Close-up

Donker vs licht

Eigen weg gaan