Italië | Amalfi

De mooiste kustlijn?

Een uurtje onder het drukke Napels ligt de Amalfi kust. Een rotsachtige kust met dorpjes gebouwd op de smalle strook tussen land en berg. Beroemd om citroenen, limoncello en de azuurblauwe zee. Ook is dit de plek waar Genarro vandaan komt, die Italiaanse kok die je vaak bij Jamie Oliver ziet langskomen. Voordat ik een lofzang breng aan al het eten wat je in Italië kan vinden, zal ik de blog afronden. Vandaag in de blog een fotoreportage van de Amalfi kust op een stormachtige dag.

 

Vissers op het strand in Minori

 
 

Capella Di Sant Anna in Amalfi

_IMG8816.jpg
 

In al deze foto’s heb ik gebruik gemaakt van een lange sluitertijd. Dat heb ik gedaan om het water iets te laten vervagen en daarmee de beweging van de woeste zee aan te duiden. Hoe heb ik dat gedaan? Met een ND filter. Ben je benieuwd hoe dat precies werkt? Neem dan eens een kijkje in de handleiding lange sluitertijden hier op de website of klik op de knop hieronder.

Voor de meeste foto’s heb ik een sluitertijd van ongeveer 0,5 tot 1 seconde aangehouden. Vooral omdat het water erg onrustig was zou een langere sluitertijd het water teveel vervagen. Door de afwisseling van wolken en zonlicht moest ik enorm opletten dat de instellingen klopten om op mijn gewenste sluitertijd te blijven. Tijdens het fotograferen was ik daarom constant bezig met het aanpassen van mijn iso-waarde.

 

Huis op de rotsen, Minori.

 
 

De golven slaan op de golfbreker

 
 

Het strand van Minori

 

De Amalfi kust, zoals nu bekend, is het een geweldig stukje Italië net onder Napels, wat trouwens ook een geweldige stukje Italië is. Er is één doorgaande weg die door het gebied loopt. De route loopt langs de kust en startpunt is de stad Sorrento en loopt door het bekende Positano, Amalfi, Minori en allerlei andere kleine dorpjes tot de route eindigt in Salerno.

De Amalfi kust is zoals je op de foto’s kan zien een erg aantrekkelijke plek. Verblijven op de kust zelf kan dus, vooral als je op de bonnefooi door Italië reist, een beetje prijzig worden. Gelukkig zijn er op de omringende heuvels ook allerlei dorpjes waar je hotels en campings vindt. Van daaruit kan je dan met bus of auto via kronkelige wegen afdalen naar de kust en de dorpjes bezoeken.

Vind je de foto’s of blog leuk? Deel hem dan vooral met anderen.