El Hierro | Zonsopkomst in het nieuwe jaar

Uitzicht op Tenerife

Als je fotograferen een beetje interessant vindt en je zoekt op internet wat nou ‘goed’ licht is. Dan ben je bekend met 'het begrip ‘golden hour’. Het uur na zonsopkomst en voor zonsondergang. Hoewel ik een mooie zonsondergang zeker kan waarderen, ben ik door de jaren heen steeds meer de mistige, stormachtige of druilerige omstandigheden gaan opzoeken. Bijna iedereen maakt namelijk foto’s van die geweldige zonsondergang en daarmee verliest een foto z’n unieke waarde. Gelukkig ben ik niet altijd zo streng voor mezelf en kan ik, zeker op vakantie, mezelf naast het bed krijgen om foto’s te gaan maken.

Vanuit het huisje waar ik verbleef kon ik met een kwartiertje lopen op een plek komen met een uitgestrekt uitzicht tot het volgende eiland: Tenerife. Omdat Tenerife overlopen is door Brits budget toerisme wil ik er zelf liever niet heen, maar om het ‘s ochtends te fotograferen, is het perfect. Het eiland heeft een goede vorm, met een mooi vulkanisch puntje.

Op een mooie ochtend ben ik naar het uitzicht punt gelopen met zacht instrumentale muziek op de koptelefoon. Hard genoeg om wat te horen, zacht genoeg om de ontwakende vogels niet te overstemmen. Als ik ‘s ochtends ga fotograferen neig ik vaak naar film muziek dus ik had de muziek van Planet Earth aangezet. Dat vind ik dan wel passend bij de rust en kalmte van het fotograferen in de ochtend.

Voordat de zon opkwam was de lucht mooi vol met pasteltinten en daarna verlichtte de zon de bergkam van El Hierro en het vulkanische puntje van Tenerife. Top ochtend. Na een uurtje de spullen gepakt en teruggelopen voor een welverdiende koffie of 5.


 
Zonsopkomst achter de cactus

Zonsopkomst achter de cactus

Tenerife in de verte

Tenerife in de verte

Zonsopkomst

Zonsopkomst

 

Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en de laatste scans van mijn analoge project.