Italië | De klassieker: Venetië

Italië | De klassieker: Venetië

Nu even niet

Een mooie ochtend in 2019 waren we in Venetië. De toeristische hotspot van Italië. Ik moest eraan geloven. Als je mijn blogs vaker leest zul je inmiddels wel redelijk weten waarom ik er tegenop zag: De hordes mensen, of zijn toeristen een aparte subsoort van toeristen? In elk geval had ik daar mijn zorgen over. Nu was ik uiteraard zelf ook in Venetië als bezoeker, als toerist. Toch pas ik niet helemaal in beeld van het massatoerisme waar Venetië zoveel last van ondervond. Ondervond inderdaad want de kanalen liggen er anno 2020 een stukje rustiger bij. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

In deze blog richt ik mij op de foto’s die ik gemaakt heb voordat de meeste mensen uberhaupt wakker worden. Voordat de massatoerist het all-inclusive ontbijt naar binnen heeft gewerkt en zich in te korte broek en te kort shirt naar buiten waagt. Wat dat betreft lijken deze foto’s wel een beetje op de huidige situatie waarin we met z’n allen binnen blijven.

 

zonsondergang boven een kanaal

watertaxi’s

Voor zonsopkomst

momentje voor jezelf

De was buiten hangen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en de laatste scans van mijn analoge project.