Vanuit je huis | Toch op reis!

Vanuit je huis | Toch op reis!

Daar zit je dan…

Tjah, die vakantie kunnen we afschrijven. Ik zit dan wel thuis te niksen, maar ik had aan het begin van het jaar deze periode me toch anders voorgesteld. We hadden plannen om deze mei vakantie richting het westen van Schotland te trekken. Een gebied ultiem geschikt voor afstand houden omdat er in principe bijna niemand woont. Helaas is reizen op dit moment niet echt een optie en dus zit ik thuis. De reis voor de zomer met als bestemming Uganda staat ook op losse schroeven. Het is helaas niet anders. Ik zit zoveel mogelijk thuis, op wat rondjes met de racefiets na, en ik ben nog sociaal afstandelijker dan ik normaal al ben. Na zo’n 5 weken begint dat toch te vervelen. Maar zoals de grote Bavo hier in Haarlem elk uur leuk op het clarion tingelt: ‘we zullen doorgaan’. Al zat dat liedje na 2 uur al in mijn irritatie zone. Kortom, ergernis genoeg en omdat ik me voor kan stellen dat meer mensen zich zo voelen heb ik een top tip!

 
Ierland is ook geschikt om jezelf te distantiëren van mensen

Ierland is ook geschikt om jezelf te distantiëren van mensen

 

De oplossing

Voor de vaste lezers is het inmiddels wel bekend: Ik ga (erg) graag richting zuidelijk Afrika. De combinatie van rust en regelmaat met een vleugje avontuur is iets wat mij buitengewoon goed bij mij past: Vroeg opstaan, rondje rijden door een nationaal park en ‘s avonds een fikkie stoken om vervolgens met de ‘Afrikaanse kippen’ op stok te gaan. Dat zit er waarschijnlijk niet in dit jaar, maar ik heb een pleister gevonden om op deze open wond te plakken. Ik volg/kijk namelijk al een aantal jaar via Youtube gamedrives! Elke ochtend en middag gaat een team ‘live’ de bush in met 4x4 camerawagens om de wereld een ‘safari’ aan te bieden. Het heet: WildEarth aanradertje als je binnen zit en baalt van de wereld.

 
Afrikaanse kippen: Helmparelhoen

Afrikaanse kippen: Helmparelhoen

Relaxen bij een vuurtje

Relaxen bij een vuurtje

 

Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en de laatste scans van mijn analoge project.