Marokko | Straatfotografie in Essaouira

Een blog uit 2016

Deze maand is de website alweer 4 jaar oud! Dat voelt als eeuwen in deze tijd van monotone intelligente lockdowns. Ik wilde daarom dit blofje overgieten met een saus van retro en nostalgie. De foto’s, genomen in Essaouira, zijn allemaal bewerkt om dat gevoel te bewerkstelligen. Wat betreft het bewerken van foto’s is er toch wel het één en ander veranderd in die jaren. Het (bewerk proces) mag allemaal wel wat minder maar het moet er in elk geval minder ‘bewerkt’ uitzien. Man, wat had ik er toen lol in om alle schuifjes maximaal naar links of rechts te zetten. AL heb ik, om dat gevoel van oude foto’s te krijgen, juist dat moeten doen. Ach…

De locatie van al deze foto’s is de haven van Essaouira in Marokko. Een kustplaats beroemd voor het kitesurfen op de nabijgelegen stranden en de relaxte sfeer in de oude stad. Twee goede redenen om deze stad te bezoeken. Al heb ik tijdens het maken van de foto’s destijds wel een vis naar mijn hoofd gegooid gekregen omdat ik de haven(werkers) fotografeerde. Weer een leuk verhaal erbij.

 
_IMG1979.JPG
_IMG2027.JPG
_IMG2052.JPG
_IMG2038.JPG
 

Wil je op de hoogte blijven van de fotografie? Volg mij dan op Instagram! Geregeld zie je daar nieuwtjes en updates van fotowandelingen en soms zelfs scans van mijn project met analoge fotografie.