De herfst heeft nu toch echt zijn, of is het haar?, intrede gedaan in Nederland. Afgelopen weekend was het een hoop regen en een hele hoop wind. Met name zondag was het zeer wisselvallig.

Tijdens dit soort weer heb je eigenlijk 3 opties: (I) Op de bank zitten, Formule 1 aanzetten en hopen dat het opklaart, terwijl meer en meer regen valt. (II) De hele dag in de regen lopen, hopen dat het opklaart, wat nooit gebeurd. (III) Bedenken dat dat fototoestel toch alleen maar tijd vreet; het ding op marktplaats zetten en gaan breien. 

Ik vond alle drie de opties weinig opbeurend. Daarom heb ik maar de formule 1 aangezet. De race was in Singapore, dus 's ochtends vroeg op tv. Dan is de rest van de dag wel beschikbaar. Daarna de hoop gevestigd op opklaring. Zoals verwacht, bleven die uit. 'S avonds toch maar naar buiten om tussen de druppels door op zoek te gaan naar de mooie wolken. 

En dat is gelukt. De ondergaande zon gaf nog genoeg licht om de wolken te verlichten en de straatlampen waren inmiddels aangegaan. Het geheel creëert een mooi contrast tussen het koele blauwtinten en de warmere kleuren van de stadsverlichting.

Haarlemse storm

Haarlemse storm

Stroming

Stroming

Geveegde wolken boven de Adriaan

Geveegde wolken boven de Adriaan

Elke week schrijf ik over mijn avonturen. Vind je leuk wat je op de site leest, laat dan een berichtje achter en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dat kan in de kolom rechts van deze blogpost.