Een relatief korte blogpost deze week. De vrije tijd staat op het moment in het teken van voorbereidingen treffen voor de aanstaande reis en kleine kortstondige trips om de Pentax K-1 nog beter te leren kennen.

Het hoge dynamisch bereik van het toestel is vele male groter dan dat van de K-3. Het heeft dus wat gewenning nodig om met het nieuwe toestel te leren werken. Wat betekend dit? Het dynamisch bereik van het menselijk oog is +/- 15 stops dat wil zeggen, wij mensen kunnen detail zien in de wolken en tegelijkertijd in de schaduw van het donkerste bos. Fototoestellen benaderen dit bij lange na niet en kunnen vaak maar 5 stops verschil zien.

Daarom is het soms nodig om dit dynamisch bereik te vangen in meer dan één foto. Met de nieuwe Pentax K-1 is veel meer mogelijk dan in eerdere generatie fototoestellen. 

Hieronder enkele voorbeelden van foto's van slechts één opname.

Silhouet in het bos (Pentax K-1, Sigma 70-200 APO DG HSM, 1/80, F8.0, iso 400)

Al die feeën in de Nederlandse bossen... (pentax k-1, Sigma 70-200 APO DG HSM, 1/13, F8.0, ISO 200.)

Ben je benieuwd naar nog meer foto's? Kijk dan in mijn galerij: