Berg en Dal, een Jurassic park gevoel

Berg en Dal was alweer het laatste kamp van onze reis door Kruger. Aanvankelijk wilden we in Satara verblijven. Echter door de droogte was het rondom Satara leeg; Geen planten en weinig dieren. Berg en Dal ligt daarentegen in het zuidelijk deel van Kruger en daarmee in het gebied waar het al geregend had. De vraag was gingen we omboeken? De keuze was pijnlijk doch snel gemaakt.

Het grote voordeel dat je een aantal dagen op één plek kan verblijven is dat je een plek eigen kan maken. Als je ergens één dag bent houd je zoveel mogelijk spullen in de auto. Sta je ergens 3 nachten, dan laat je de stoelen, tafels en kisten gewoon staan. De buren hadden zelfs een zeiltje over onze spullen gelegd toen we weg waren en het ging regenen; typische Kruger vriendelijkheid.

Berg en Dal is een groot kamp; echter het is uitgestrekt, rustig en vol met bomen. Op de foto's zie je al meteen dat het een ander habitat is. Daardoor zie je ook andere dieren. Het gebied rond Berg en Dal staat bekend om de olifanten, neushoorns en luipaarden. Het is groener en intiemer, als je dat kan zeggen over zoiets wilds als Kruger. Ditmaal hadden we wel weer een geweldige plek om te kamperen. Langs het hek onder een grote boom en uitzicht over een stukje rivier en nog meer grote bomen. Al snel bleek dat die grote bomen in trek waren bij olifanten. Elke dag hebben we vanuit onze stoel naar de olifanten kunnen kijken. 

Vandaar ook de titel van dit blog. Het deed me denken aan de film Jurassic Park. Je hoort niks, toch voel je dat er iets gaat gebeuren. Opeens beginnen de bosjes 100 meter voor je te schudden. Dan hoor je takken breken, kleine maar ook grote. Opeens zie je een slurf boven de bosjes uit komen, op zoek naar blaadjes. Dan komt de rest van de olifant. Waar de vergelijking ook stopt. Een olifant lijkt namelijk verder niet op een tyrannosaurus-Rex. 

Iets nieuws op de blog is de toevoeging van bewegende beelden. Iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Het zijn korte clips van dieren die je op hun gemak kan bekijken. Laat me weten wat je van deze kleine clips vindt.

Vanuit Berg en Dal kan je ook mooie dagtochten maken. Je begint 's ochtends vroeg om 5 uur om een grote ronde door het park te maken. Ontbijten doe je op een picknick plek en lunchen doe je bij één van de kampen die je tegenkomt. Eén van die kampen die wij tegenkwamen was Skukuza; het kantoor van Kruger. Als je een eendaagse tour van Kruger doet, kom je hoogstwaarschijnlijk via Skukuza. Grote bussen met mensen komen daar beestjes kijken. Het is ook het meest ontwikkelde kamp en voelt daardoor een beetje aan als Disney Park; er is zelfs een golfbaan met in het water krokodillen en nijlpaarden. Niet iets waar wij ons in thuis voelen. Gelukkig konden we snel weer vertrekken uit Skukuza. De tour de Kruger verliep via Lower Sabie. Daar hadden we namelijk vernomen dat een groep leeuwen, met jongen, langs de weg lag. De leeuwen hebben we niet gezien. Gelukkig hadden we koude biertjes in de koelkast. Toen we dus terug waren in ons kamp hebben we die opengetrokken en naar de sterren gekeken.

Uitrusten in Berg en Dal

Uitrusten in Berg en Dal