Lower Sabie op weg naar Berg en Dal

Lower Sabie staat net als Satara bekend om de grote kans om leeuwen te zien. Hier zijn voldoende prooidieren, schaduw om in te slapen en water om te drinken. Langs de Sabie, de rivier waar het kamp naar is vernoemd, staan ook nog majestueuze bomen. Bomen waar olifanten zich tegoed aan kunnen doen of een luipaard in kan slapen. Kruger is op z'n productiefst in deze voedselrijke gebieden.  Daarom is Lower Sabie één van de grootste en populaire kampen. Dat merk je in het kamp. In plekken als Satara of Maroela kan je langs het hek staan en daar is bijna altijd plek, Je buren staan een eind weg en je hebt het wildernis gevoel. Lower Sabie heeft dat niet. De campsites staan hutje mutje op elkaar en zijn (bijna) altijd volgeboekt. De voorzieningen in Lower Sabie zijn wel weer top! Zoals ik al eerder heb geschreven is het restaurant en bijbehorend uitzicht echt geweldig!

In Kruger hoef je niet te kamperen, hoewel het naar mijn mening wel het leukst is. Mijn tip voor Lower Sabie is dan ook om een keer te opteren voor een huisje. Die staan langs de rivier en zo heb je hetzelfde geweldige uitzicht waar wij kampeerders voor naar het restaurant moeten.

Het thema in deze reis was de zoektocht naar de luipaarden. Ik zal het maar meteen zeggen. ook in Lower Sabie hebben we geen luipaard gezien. Daarentegen hebben we wel een hoop leeuwen gezien en, mijn persoonlijke favoriet, wilde honden! Overigens, heb ik één van mijn foto's van de wilde honden ingezonden bij National Geographic. Op aanraden van Laurie Rubin, mijn fotografie coach. 

De wilde honden hadden, in de uren voordat we ze zagen, een impala gevangen. Ze lagen er nog van uit te rusten maar waren constant alert. Zoals wilde honden dat altijd zijn. Dat zie je doordat die schoteloren om de paar seconden even een scan maken van hun omgeving. Zelfs als ze liggen te snurken. 

Op weg naar ons volgende kamp, Berg en Dal, kwamen we langs een macaber schouwspel. The Circle of Life, maar dan niet zoals in de kleurige wereld van de Lion King.  Het bijzondere was dat hier drie van de vier giersoorten vertegenwoordigd waren: White Backed Vulture, Lappet Faced Vulture en Hooded Vulture. De white backed vulture zie je rechts in beeld een sprongetje maken. De lappet faced zie je in het midden en is de grootste van het stel. De hooded vulture zie je links op de kop van de hyena. Van die laatste soort zijn minder dan 100 dieren in heel Kruger. Best bijzonder. Evenals de geur die van dit spektakel afkwam.