Nature Talks: Tigers Forever

Nature Talks: Tigers Forever
Steve Winter op het podium. Met dank aan Wim Hollemans  www.whfotografie.nl . 

Steve Winter op het podium. Met dank aan Wim Hollemans www.whfotografie.nl

Net na de reis door Zuid Afrika kreeg ik de kans om de natuurfotografie conferentie Nature Talks bij te wonen. De grote spreker was Steve Winter, fotograaf voor National Geographic. Hij staat bekend als één van de grote fotografen als het aankomt op katachtigen, met name poema's, (sneeuw)luipaarden en tijgers. Hij was kort in Nederland, en zou snel weer terugvliegen naar Brazilië om verder te gaan met zijn project over jaguars; een druk man. 

Zijn verhaal tijdens de conferentie draaide met name om tijgers en het 'Tigers Forever Program'. Interessant was het om te zien hoe het in de keuken van een natuurfotograaf eraan toe gaat, en hoeveel materieel hij meesleept. Zo is de foto van de tijgers hierboven tot stand gekomen met meerdere fototoestellen. De tijgers die je daar ziet hebben namelijk een aantal fototoestellen gesloopt,  +/- 4 of 5 flitsers in een halfjaar wachttijd. Op het moment van zijn verhaal had hij voor zijn jaguar project 18 fototoestellen achtergelaten in het regenwoud, die automatisch afgaan als een dier langsloopt. Dat is dus nogal wat. Dat was voor mij een eyeopener. Dat zelfs met een tiental fototoestellen het maanden kan duren voordat je goede foto's kan hebben.

Ben je benieuwd wat er verder bij komt kijken om de tijgers te beschermen? Check dan de video onder in dit verhaal, het is maar 27 minuten.