Salaam Alaykum; Marokko

Salaam Alaykum; Marokko

De trip naar Marokko was warm en, in het begin, erg chaotisch. De bagage was namelijk een paar dagen blijven liggen in Barcelona. Daarmee was ook het statief buiten bereik, laat staan alle kleren. We hebben het mooi weten op te lossen. het statief hebben we, met de rest van de baggage, na 3 dagen alsnog kunnen ophalen in Fez.

Want Fez was de eerste bestemming in onze reis. Na een aantal dagen zijn we naar Moulay Idriss en, en de nabijgelegen Romeinse Ruine: Volubulis gereden. Gevolgd door een bezoek aan het surfmekkasSidi Kaouki en Essaouira. Waarna we via Marrakech weer zijn teruggekeerd naar Nederland.

Hieronder alvast een voorproefje van de foto's. De foto is genomen in Volubilis, De hoofstad van de Romeinse provincie Mauretania Tingitana, Volubulis. Sinds de Romeinse tijd is de stad in verval geraakt en is het beschadigd door aardbevingen maar is het ook gebruikt als bouwmateriaal voor de paleizen in Meknes. Deze triomfpoort uit de tijd van Caracalla staat nog fier overeind. door de poort zie je het land waar sinds tijden olijven worden verbouwd.

Een bezoek aan de ruines van Volubilis is het best te plannen rondom de ochtend en avond. Overdag wordt het namelijk gemakkelijk 45 C.  Dit komt ook overeen met het beste licht voor fotografie. Desalniettemin was een bezoek aan de ruines een warme bedoeling. Water is onontbeerlijk maar ook zakdoekjes zijn belangrijk. Door de warmte loop je snel tegen een bloedneus aan. In die hitte stoppen die pas na 15 minuten, in mijn geval, en dus moet je de neus dichtpluggen met zakdoekjes. genoeg over neuzen en zakdoekjes.

Op de site zullen in de loop van de komende weken nieuwe foto's en bijbehorende verhalen verschijnen. Bij deze trapt de foto: 'Test of Time' de reeks af.

Test of Time

Test of Time