Wijn in Parijs

De blauwe maandag ligt weer 2 dagen achter ons. Daarom kunnen we nu alweer gaan kijken naar de volgende jaarwisseling, of naar een leuk weekendje weg. Parijs is in mijn ogen de perfecte stad voor een weekendje weg. In Frankrijk wordt geleefd om te genieten van de kleine dingen. En een weekendje weg is toch een soort kleine vakantie. Mijn favoriete dingen in Parijs zijn de volgende belevenissen: Café in de ochtend, een uitgebreide lunch in de middag en dan, uiteraard nog laat op de avond, een diner.

Zoals je al leest, richt ik mij vooral op eten: baguettes, kaas, wijn en worstjes. Ik ben van overal fan van. Het is mijn grote hobby om bij zoveel mogelijk bakkers een baguette te kopen; Je kan nooit genoeg stokbrood eten. De Fransen zijn wat trouwer in hun keuze voor een bakker. Vandaar dat je Fransen, en een verloren 'ollander,  voor kleine kaaswinkeltjes, groenteboeren, bakkers en slagers ziet staan. In Frankrijk wordt lekker eten en drinken echt geleefd. 

Metro Station Abesses in Montmartre

Zo waren wij bij een tres petit restaurant. Aan de bar was nog een plekje. Daar konden we een wijntje drinken. Niet veel later werden we door 2 heren heel vriendelijk onthaald. Toen die met volle glazen sterke drank naar hun plek liepen, volgde de ober met de wijn;  de heren gingen namelijk nog eten. Het was duidelijk: Deze twee heren zijn druk bezig om oudjaar te vieren.

Het personeel vroeg of ze nog iets anders wensten te eten of drinken. Het leek alsof ze daar vaker kwamen. Toen kwam de aap uit de mouw. Ze waren slager en hun werk voor het jaar zat erop. Ze hadden namelijk net het laatste vlees bezorgd van het jaar bezorgd aan dit restaurant. In deze gezellige sfeer ging 2016 over in 2017. 

Het gezelligste restaurant van Parijs op 31 december 2016.