2017 | MIJN FAVORIETEN UIT 2017 1/2

2017 | MIJN FAVORIETEN UIT 2017 1/2

2017 was op fotografisch gebied een fantastisch jaar. We zijn naar het land van de rijzende zon afgereisd en hebben ons daar ondergedompeld in een totaal nieuwe cultuur, Helsinki bezocht bij -20 C en één van de stoerste vogels van deze planeet van dichtbij kunnen aanschouwen. In deze korte serie van blogs kijk ik terug op dit fotografische jaar en laat ik je mijn favorieten zien.

 

FINLAND

 
Helsinki

Helsinki

 

Bij -20 stoppen telefoons met werken en begint mijn Pentax K-1, weerbestendig tot -14 C, rare gedragingen te vertonen. bij -20 C is het zelfs voor de mensen uit Helsinki koud. het was zo koud dat de zee dampte en dat de haven in één dag dichtvroor. Het was te koud voor mijn handen. Deze foto laat naar mijn idee precies dat gevoel zien. Het ijs vormt zich overal en in de verte zie je die gekke damp. De hint van kleur is het enige wat je doet realiseren dat er op deze planeet ook nog een warme zon is.

 
Porvoo

Porvoo

 

Na ons verblijf in Helsinki zijn we doorgereisd naar Porvoo, een klein middeleeuws stadje. Gelukkig was het ddaar geen -20 C, maar dat werd goed gemaakt door dagen met sneeuw! Deze foto is voor mij zo speciaal omdat de huizen contrasteren met de sneeuwval.

 

PARIJS

 
Place de Trocadéro

Place de Trocadéro

 

Parijs heeft de reputatie als de stad van de liefde. Toen wij met de jaarwisseling in Parijs waren was het echter weinig romantisch weer. Mist, regen en koud vulden elkaar aan waar nodig om het zo onaangenaam als mogelijk te maken. Als je echter naar Parijs bent afgereisd om te gaan trouwen. Laat je, je niet snel uit het veld slaan. Dit stel trotseerde de kou en ging op de foto! 

 

Florence

 
Muzikant

Muzikant

 

De foto's van Florence hebben nog niet veel in de blog geschitterd. Toch is dit één van mijn favoriete foto's. Reden hiervoor is niet zozeer de compositie en het verhaal wat deze foto vertelt, maar het is mijn eerste foto waarbij ik een persoon op straat heb gefotografeerd. 

 
Museo dei Marmi

Museo dei Marmi

 

Wellicht niet geheel toevallig was ik tijdens mijn verblijf in Florence geïnteresseerd in de beelden. De stad staat bekend om haar rijke kunstverleden en tot de dag van vandaag kun je dat rijke verleden bezoeken in de musea daar. Ikzelf zal niet snel naar een museum gaan, maar ik ben sinds Florence gefascineerd geraakt door beelden. Deze foto is voor mij wellicht één van de mooiste die ik dit jaar heb gemaakt. Het beeld lijkt wel te leven.