IJSLAND | De Puffin kliffen van Latrabjarg

Ditmaal een blog vol met foto's en wat minder tekst. Waar ik me tot op heden vooral heb gericht op de menselijke interactie met het landschap staat dit blog in het teken van onaangetast land; de kliffen van Latrabjarg. Ver in het westelijke deel van de Westfjorden liggen deze kliffen. De kliffen zijn elke zomer het tonaal van duizenden papegaaiduikers die hier komen om te broeden. Deze komisch uitziende vogels zijn echte overlevers van de arctische winters. Buiten de zomermaanden zijn deze vogels op zee en overleven ze op de koude wateren rondom IJsland.  

Na 2 uur op de grond liggen had ik het ook koud. Gelukkig hadden we speciaal eten ingeslagen voor zo'n geval. Ben je daar benieuwd naar? Kijk dan even onderaan de blog.

Het strand bij Latrabjarg. De natuurcamping was net onder de hoge klif. 

Het strand bij Latrabjarg. De natuurcamping was net onder de hoge klif. 

Papegaaiduikers in het late zonlicht

Papegaaiduikers in het late zonlicht

De kliffen zijn ook het thuis van duizenden en duizenden arctische meeuwen

De kliffen zijn ook het thuis van duizenden en duizenden arctische meeuwen

Een puffin in de vroege ochtend na een regenbui

Een puffin in de vroege ochtend na een regenbui

Koken op locatie!

Koken op locatie!

Het avondeten was ditmaal een probeersel. We hadden namelijk speciaal voor een late avond, het was inmiddels half 12 's avonds, eten ingeslagen wat we alleen warm hoefden te maken: Spaghetti uit blik. Na de eerste hap was onze conclusie klaar: Niet meer doen.