Osaka komt 's nachts tot leven

Na mijn Octopusbal-ongeval van eerder op de avond was ik gewaarschuwd voor Japans streetfood. Daarom ben ik de straat opgegaan om foto's te maken.

Osaka is een drukke stad. Veel Japanse toeristen komen hier voor culinaire hoogtepuntjes en om de neon lampen te zien. Het grote voordeel daarbij is wel dat ze gewend zijn dat er foto's, veel foto's, gemaakt worden. Bijna elke Japanner heeft namelijk wel één of ander fototoestel en schaamt zich niet om foto's te maken van anderen. Men is gewend aan zo'n lens voor hun neus. Dat maakt mijn leven een stuk makkelijker; ik ben namelijk niet zo'n mensen fotograaf en voel me een stuk meer op mijn gemak als ik weet dat men geen last van mij heeft. 

Kobe beef streetfood

Kobe beef streetfood

Midden in de Dotonbori was een klein stalletje met rijen mensen en een hele hoop rook. Die rook ontstond door de bereiding en verkoop van zogenaamd gegrild kobe beef. Waar rook is, is vuur; dat wekte mijn interesse!! Ik heb een goede 10 minuten rond het stalletje gehangen. Wachten op het goede moment en ondertussen die heerlijke geur van soya, knoflook en gember opsnuiven!  Tot er een gat ontstond in de rij mensen waarin de kok, gehuld in rook, zichtbaar werd. Persoonlijk is dit nu al één van mijn favoriete foto's!

Een andere gave plek was het vang-een-vis-eet-'m-op-restaurant. Dit is een geweldig concept! Je gaat naar het restaurant. Als gast krijg je een hengel en je wordt naar allerlei bakken geleid. In die bakken zwemmen allerlei vissen, waar je er één van moet vangen. Dat is namelijk je eten! Vervolgens wordt die vis dan weer bereid op allerlei wijzes; soep, sushi, frituur etc. 

Een laatste onderwerpje in dit blog is de Kanjozoku! Vrij vertaald betekend het de 'Racers van de Kanjo'. De Kanjo is een ringweg in Osaka en ideaal voor een race. Deze illigale races worden in het holst van de nacht gehouden. Niemand is dan wakker, behalve mensen met jetlag.

De scenes die je in dit filmpje ziet lijken wel op de Fast & the Furious films, en dat kan kloppen. Die films schijnen namelijk op deze Japanse straatracescene te zijn gebaseerd.. Waarom ik dit hele verhaal vertel? Nou, ons appartement keek uit op de Kanjo en 's nachts leek het wel alsof een formule 1 race werd gehouden. Dat wekte wederom mijn interesse. Slapen kon ik namelijk toch niet. Een korte zoektocht op Google leverde dit filmpje op.. Ik heb toen besloten om ze te willen zien. In mijn boxershort ben ik op het balkon gaan staan.  Een kwartier en twee bevroren voeten later, zag ik 2 flitsen: 2 auto's! Eén met groene neon en de ander verlicht met oranje neon.

Het klinkt misschien wat saai hier, maar dit was wederom een toppunt! Hoe bijzonder is dat je vanuit je balkon de illegale straatraces kan zien! Daarnaast, ik kon toch niet slapen.

Ben je benieuwd geworden? Kijk dan even het filmpje. Aanradertje!