Modern Tokyo

Voor de reis naar Japan vergeleek ik Rotterdam met steden als Tokyo of Osaka. Die vergelijking ging al niet meer op in Osaka, maar liep helemaal scheef in Tokyo. Tokyo is met geen andere stad te vergelijken die ik ken. De hoeveelheid gebouwen, mensen, metro's is ongekend. Voor een fotograaf op reis is het misschien wel één van de gaafste plekken op deze planeet. 

Welcome to the Urban Jungle

In de stad wonen meer dan 20 miljoen mensen. Die moeten ergens wonen en in Tokio hebben ze gekozen om dan maar de hoogte in te bouwen. Eén van de beste plekken om dit te ervaren is op de bovenste verdieping van het Tokio Metropolitan Government gebouw; het stadskantoor van Tokio. De bovenste etage van dit gebouw is vrij toegankelijk een biedt je een 360 graden uitzicht over de stad. De toren is omringd door hoge torens met op de achtergrond de uitstrekkende stad, tot zover het oog reikt. Op heldere dagen kan je zelfs de berg Fuji zien; dat geluk hadden wij echter niet. Wel waren we precies tijdens het blauwe uur op het uitzicht punt. Het blauwe uur is een populair tijdstip voor stadsfotografie. Het blauwe licht, van de naderende nacht, contrasteert mooi met de warme kleuren van de stadsverlichting. Voor de foto's van dit blog wilde ik dit contrast extra benadrukken. 

Een blik naar beneden

Een blik naar beneden

Het Tokio Metropolitan Government gebouw, is zoals je kan zien, best een hoog gebouw. Zelfs toen we met 15 personen in de lift stapten kwam de Japanse gastvrijheid nog tot uiting: De deuren gingen dicht en net voor deze sloten, werd nog naar ons gebogen.