Metropool Rotterdam

Rotterdam is in mijn ogen de metropool van Nederland. De stad met internationale allure: hoge gebouwen, geweldige architectuur en allerlei verschillende mensen die Rotterdam hun thuis noemen.

Als Engineers Without Borders vrijwilliger kom ik geregeld in Rotterdam. Onze vergaderspot is een steenworp verwijderd van Rotterdam Centraal. Daarom was ik deze week wat eerder in Rotterdam. Zodat ik ook het gebied buiten centraal station kon verkennen. De ondergaande zon en het stormachtige weer van de afgelopen week zorgen voor mooie omstandigheden. De wolken zijn uitgespreid en hebben mooie structuren. Voor mij is de zwart-wit foto steeds meer een medium waar ik mij comfortabel bij voel. De compositie is nog belangrijker. Bij een mooie zonsondergang heb je altijd nog de mooie kleuren. Bij een zwart-wit foto zie je geen kleuren en daarmee worden de andere aspecten van de fotografie nog belangrijker. 

De hoogste gebouwen van Rotterdam staan langs de Maas. Dit is de achterkant van de fameuze Boompjes. Voor mij is staat dat synoniem met het kantoor van Rijkswaterstaat, dat ik een aantal maal heb mogen bezoeken. De kantine is daar op de bovenste etage en het heeft een geweldig uitzicht over de Erasmus brug en de havens. Het Rijkswaterstaat gebouw staat hier ook op de foto, het is het donkergroene vierkante gebouw.  Vanaf de Boompjes heb je een mooi uitzicht over de Erasmus brug en het icoon van Rotterdam: De Rotterdam. 

Aankomend weekend zal ik nog een aantal fotos van Rotjeknor en De Rotterdam op de site plaatsen. Daar zitten een paar enorm gave foto's tussen, maar die wil ik nog even laten berusten. Ik ga namelijk voor kwaliteit boven kwantiteit.