Sakura en Fuji serie

Mount Fuji, Fuji-San of gewoon Fuji berg. Allemaal namen voor de berg genaamd Fuji. De grootste berg van Japan zie je op veel oude kunstwerken van bijv Katsushika Hokusai (1760-1849), die een hele serie prints gemaakt heeft met de berg als thema. Een deel van die serie is nu in het Rijksmuseum te zien! Ga daar dus heen als je Japanse kunst uit de Edo periode wilt bekijken. Tip! Geïnspireerd door Katsushika Hokusai, terug naar mijn eigen serie rondom de alom bloeiende kersenbloesem en Fuji-San. 

Ons verblijf rondom Fuji was beperkt tot 2 nachten. Toch hebben we bijna elke ochtend en avond wel gebruikt om speciale plekken te bezoeken. Overdag hebben we gebruikt om te wandelen. De volgende foto's heb ik gemaakt tijdens een geweldige wandeltocht langs de oever van één van de 5 meren die rond Fuji-San ligt. De oever is voorzien van een kronkelend wandelpad door stukjes bos, strand en over promenades. Langs de route staan een hoop kersenbomen maar ook kleine tempeltjes. Dat maakt het lopen lekker afwisselend en gaf genoeg onderwerpen om de uitdaging die ik mijzelf had gesteld te voldoen. Namelijk om de kersenbloesem en de Fuji berg op een originele manier te fotograferen of om de foto te bewerken tot een origineel resultaat.

Fuji-sans Pagode

Fuji-sans Pagode

Tempeleiland

Tempeleiland

De oude tempel

De oude tempel

De natuurlijke kadering van de kersenboom

De natuurlijke kadering van de kersenboom

Kersenbloesem en Fuji-San

Kersenbloesem en Fuji-San

Wat vind je van de serie? Ik ben benieuwd! Laat vooral een berichtje achter!