De Rijzende Zon

De knoop is doorgehakt. We gaan naar Japan. Oorspronkelijk wilden we naar Schotland gaan of naar de heuvels van Toscane. Daar hebben we het al 3 maanden over gehad. Tot we een mooie vlucht vonden naar Osaka...  

Normaal gesproken zet ik altijd foto's van de reis in de blogpost. Dat gaat ditmaal alleen niet, want we zijn er nog nooit geweest. Daarom heb ik de meest moderne skyline van Nederland opgenomen: Rotterdam.

We hebben een directe vlucht gevonden met KLM naar Osaka. Vanuit Osaka zullen we naar Tokyo reizen met de Shinkansen, die ultra snelle trein. In Tokyo verblijven we een paar dagen. Het is eigenlijk een bestemming op zichzelf met meer dan 20 miljoen inwoners is daar genoeg te zien. De plekken waar ik niet op kan wachten zijn Shibuya, het grote kruispunt en de steegjes met kleine restaurantjes. Een fotograaf die overigens hele sfeervolle foto's maakt van Tokyo is Masahi Wakui. Ik raad je aan om eens op zijn website te kijken. Dat kan door op de naam te klikken of hier.

Vanuit Tokyo gaan we richting Nikko. Een stadje in de bergen die bekend is om de vele tempels. Sommige stammen uit het jaar 800. Een UNESCO mekka! vanuit Nikko reizen we richting Mnt Fuji, de bekende vukaan. Ook hier is een uiteraard al een fotograaf geweest. Zijn naam is Elia Locardi (www.elialocardi.com) en de foto van de kersenbloesem en Fuji is wereldberoemd. .  Hier blijven we ook 2 dagen om zo het landelijke Japan ook te bekijken. Dat is ook wel nodig want daarna reizen we door naar Kyoto. De culturele hoofdstad van Japan. Met daarna nog twee nachten in Nara en Osaka waarna we weer terug vliegen en het verwerken van de waarschijnlijke duizenden foto's kan beginnen...