RUHRGEBIET | Industriele kunst

Een hoop Ruhrgebiet de laatste tijd. ik denk dat dit de meest verassende blog over het Ruhrgebiet wordt. Dat er bomen en klein natuurgebiedjes zijn in het Ruhrgebiet is misschien nog wel te verwachten, maar dat er zoveel kunst te zien is!? Overigens hebben we het dan niet over kleine kunst, nee grote kunst. Zowel in formaat als aanzien; denk niveau Rembrandt!

 
Magic Mountain: Tiger & Turtle

Magic Mountain: Tiger & Turtle

 

Tiger Turtle, het lijkt wel een achtbaan. Kom je dichterbij dan zie je dat alleen de wagentjes ontbreken. Gebouwd in 2011 is het een metafoor voor het gebied waar de industriële activiteit afneemt en de omgeving als gevolg daarvan veranderingen ondervindt. Het bouwwerk staat overigens bovenop een 100 meter hoge piramide van grond. Je kan vanaf de achtbaan dus kilometers ver kijken!

 
Een 3d object in het platte vlak

Een 3d object in het platte vlak

 
 
Paviljoen in museum Insel Hombroich

Paviljoen in museum Insel Hombroich

 

Het museum Insel Hombroich heb ik eerder al beschreven in de blog over de natuur in het Ruhrgebied. Hieronder de knop die je meteen naar die blog brengt! In het museum, zoals het een museum betaamt, vind je meer dan natuur alleen. In de 12 paviljoens staan kunstwerken van bekende kunstenaars als Rietveld, die van die stoelen, en Rembrandt, die van de Nachtwacht!

 
Tekening van Rembrandt's hand

Tekening van Rembrandt's hand

 

Om de cirkel weer rond te maken sluit ik de blog af met 2 foto's van industriële kunst. Genomen in het Ruhr museum, een museum gewijd aan de industrie in het gebied en hoe deze elkaar hebben beïnvloed. De laatste foto is genomen in het u inmiddels bekende Landschaftspark waar elke avond de oude hoogoven met lampen wordt belicht!

 
_IMG2964.jpg
 
 
_IMG2875-HDR.jpg
 

Na 3 blogs over de mijn favoriete industriegebied beloof ik de volgende keer weer een blog te schrijven over een mooie stad! Neem een kijkje in het archief dan raak je alvast in de stemming!