RUHRGEBIET | NATUUR IN DE RUHR

Het Ruhrgebied staat bekend om de zware staal en kolen industrie, walmende fabriekspijpen en milieuverontreiniging. Gek genoeg vind je in dit gebied op veel plekken kleine pockets van bijzondere natuur: Pioniersvegetatie op vervallen industriegebieden, landgoederen van industriële magnaten of bijzondere natuur musea. 

Naast de website publiceer ik ook foto's op Instagram en 500px. Klik op de links hierboven om naar de sociale media sites te gaan!

 
Reflectie in de vijver van museum Insel Hombroich

Reflectie in de vijver van museum Insel Hombroich

 
 
Vergezicht over musuem Insel Hombroich

Vergezicht over musuem Insel Hombroich

 

Het ruhrgebied als industrieel hart van Duitsland heeft met de verplaatsing van industrie naar lage lonen landen een nieuwe economie moeten bewerkstelligen. In plaats van de industrie wordt de regio nu meer en meer gekenmerkt door cultuur, verankerd in de industriële geschiedenis van het gebied. Het museum Insel Hombroich is hierin één van de pareltjes. Het museum gelegen langs een beek is één groot park met in dat park een aantal paviljoens. In deze paviljoens zijn verschillende type kunst te zien, waarbij het verband met het parklandschap wordt benadrukt. Al is dat maar door de vogels die je overal hoort. 

Tuinstad Margaretenhöhe vernoemd naar Margarethe Krupp, de vrouw van de eigenaar Europa's grootste (staal)bedrijf, bekommerde zich om de arbeiders van het staalbedrijf. Het idee was om daar verandering in te brengen door de arbeiders te huisvesten in een groene omgeving. Dit zou de arbeider ten goede komen. Uiteindelijk zou dat ook weer ten goede komen van het staalbedrijf want ze waren nogal bang voor communistische rebellie in die tijd, en de hand die je een groene stadswijk cadeau doet, bijt je niet. 

 
Essen-Margarethenhöhe

Essen-Margarethenhöhe

 

Ook zo benieuwd naar de tuinstad en de industrie? Klik dan op de link hieronder of volg mij op Instagram. Binnenkort zie je hier meer industriële foto's verschijnen!