HAARLEM | Voorbereidingen voor Zuid Afrika

Een tijd van drukte

De laatste weken waren nogal een rollercoaster. De vele activiteiten op mijn reguliere werk en studie kwamen tot een climax waar ik nog steeds een beetje van moet bij komen. Toch nog een blogje over de de fotografie die de laatste weken momentjes van rust heeft gebracht.

Wildlife in Haarlem

Als je druk bent ga je wat voorzichtiger om met je kostbare tijd. Daarom dat de natuurfotografie zich wat meer tot de regio rondom het huis heeft gewend. In de grote steden zijn de halsbandparkieten niet meer weg te denken. Een paar jaar geleden waren ze nog een exotische waarneming; vandaag de dag zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Tijdens een klein wandelingetje door Haarlem kwamen we een nest van deze felgekleurde vogels tegen. De dagen daarna ben ik met mijn telelens die kant op gelopen om ze van dichterbij te bekijken. 

 
Een blik wagen

Een blik wagen

Herkauwen in de duinen

Herkauwen in de duinen

 

Naast de halsbrandparkieten is een korte uitstap naar de Amsterdamse Waterleiding Duinen in de (zeer) vroege ochtend ook een leuk moment geweest. Het was de dag na een grote deadline en na een uurtje zijn we weer teruggegaan naar Haarlem. Ik was helemaal kapot. Gelukkig heb ik nog wel dit hert kunnen fotograferen wat verstopt tussen de bosjes lekker lag te herkauwen. 

Misschien nog wel belangrijker is dat de lens het weer goed doet. Ik vond de lens al een tijdje niet goed scherpstellen. Na contact met Foto Looman in Purmerend, waar ik de lens heb gekocht, is mijn fototoestel en telelens op reis gegaan naar Parijs. Na een paar weken had ik de lens weer terug en zoals te zien is op beide foto's is de scherpstelling nu PERFECT! Dat beloofd wat voor Zuid Afrika!

Die reis komt steeds dichterbij! Helaas kunnen we het bekende Sossusvlei niet bezoeken; er zijn geen kampeerplaatsen meer beschikbaar in die periode. Echter, dat biedt meer ruimte voor andere plekken. Zo hebben we een extra dag kunnen krijgen in het Kgalagadi Transfrontier Park en is nu Ludertiz, met het verlaten dorpje Kolmanskop, wat prominenter op de route gekomen. Uiteraard kan ik hier geen genoeg van krijgen!

Wat trouwens geweldig is om te doen, al zeg ik het zelf, is om vanuit je stoel op safari te gaan. Check de link hieronder daarvoor. Tweedaags (ochtend en middag) wordt een safari, live uitgezonden op Youtube! Echt een aanrader.