Milaan | De gouden Madonna

Het gouden beeld van de Milaanse duomo

Bovenop de indrukwekkende Duomo in Milaan staat een gouden beeld van de heilige Madonna. Dit beeld kan je alleen van ver af bekijken. Gelukkig staat een replica in de duomo. Bij de replica van de Madonnina kan je een stuk dichterbij komen. Daarbij heeft ze een hele mooie achtergrond in de glas in lood ramen die het beeld mooi belichten. 

_IMG2505.jpg

Leuk om een keer wat technische informatie te geven. Ik heb de foto genomen met een 50 mm lens, een hoek die de hoek van het menselijk oog goed benaderd, met een diafragma van 1,4. Dit diafragma heb ik op twee manieren gebruikt in deze foto. Als eerste zorgt het ervoor dat ik veel licht 'vang' in een relatief donkere kerk en als tweede zorgt het dat zowel de hand als de glas in lood ramen onscherp zijn. Door de onscherpte valt je oog meteen op het hoofd van de Madonna! Als laatste heb ik een compositie gekozen waarbij zij van recht naar links kijkt, wat de uitgestoken hand complimenteert. 

Wil je nou meer weten over de compositie van een foto of het gebruik van lenzen en camera instellingen? Laat mij weten waar je mee zit en ik help je graag!