Haarlem | Stillevens in de Bavo

Stoelen in de kerktoren

In een eerdere blog had ik al geschreven over de ‘klim naar het licht’; De openstelling van de torens van de nieuwe Bavo in Haarlem. Geweldig uitzicht heb je vanaf de kerktorens over Haarlem en omstreken. Fotografisch gezien was het een uitdaging. De beklimming was midden op de dag en dan is het het licht hard en direct. Niet persé wat je wilt als je foto’s maakt van een landschap. Voor mij was, fotografisch gezien, het interieur van de kerk vele malen interessanter! In de klokkentorens stonden allerlei attributen: stoelen, televisie’s en trappen. Allen geweldig belicht door het matte glas van de glas-in-lood ramen.

Trappen

 

Rust

 
 

Aan het einde van de ladder

Trap

Trap

 

Stoelen

 
Alleen

Alleen

 
 
Een gesprek

Een gesprek

 
 
Drie-eenheid

Drie-eenheid

 

Televisie

 
Afleiding

Afleiding

 

De Bavo is nog tot 31 juli te beklimmen. Kaartjes reserveer je op: www.koepelkathedraalhaarlem.nl.