SEVILLA | Straatfotografie in zonnig Sevilla

SEVILLA | Straatfotografie in zonnig Sevilla

Straat fotografie

Gelukkig 2019! Uiteraard op fotografisch gebied, maar laat 2019 het jaar zijn waarop je toch die reis maakt die je al jaren ambieert en toch uitstelt! Het is eeuwig zonde om niet die kans te pakken. Je zou zomaar opeens een leuke en onverwachte ervaring kunnen hebben. Genoeg redenen dus om dit jaar extra op pad te gaan. Mijn punt van aandacht was het fotograferen van mensen op straat. In Nederland zal je mij er nog steeds niet snel op betrappen, maar in het buitenland schiet ik wat raak. In deze blog daarom straatfotografie uit Sevilla, Spanje.

Het toeristische Sevilla

 

Uitgang van het Alcazar complex

 

Als reisbestemming is Sevilla één van de bekendste plekken om te bezoeken. Je vindt er een enorme kathedraal maar ook de Alcazar, tot op de dag van vandaag een koninklijk verblijf. Mocht je Games of Thrones gevolgd hebben dan herken je het van de tuinen van Huis Martell. Kortom een top plek om te bezoeken, maar ook om mensen te fotograferen. Iedereen loopt er toch al rond met een fototoestel of telefoon.

 

Genieten van de zon.

 

Levend Sevilla

Sevilla is een echte stad. De toeristen zijn er wel, maar domineren het straatbeeld niet. Iets wat in Amsterdam helaas wel anders is. Daarom voelt Sevilla ook als een levende stad aan. Men zit buiten in de zon te genieten van de wijn op een terras of creëert een eigen lunch plekje op de trappen van de Metropol Parasol. De Metropol Parasol, het grootste houten bouwwerk ter wereld, is een overdekte markt met op het dak een uitkijkpunt. Geweldig object om te fotograferen. Een blog over de Metropol Parasol volgt dus nog!

Waar het om draait is hoe de mensen de openbare ruime in de stad gebruiken als een verlengstuk van het eigen huis. Altijd op zoek naar de gezelligheid, de zon en, vaak, de wijn.

 

Uw bestelling?

Wachten met de boodschappen

Wachten met de boodschappen

Lunch op de trappen

Lunch op de trappen

 

In 2017 bezocht ik Noord Spanje. Centraal stonden de uitlopers van de Pyreneeën en de natuur. De gezellige Spanjaarden waren echter nooit ver weg. Door op onderstaande knop te drukken daal je af in mijn Spaanse blogs. Ik krijg nu al weer zin in een tapas.