KRUGER | CSI op de S100

De crime scene

In het Krugerpark is de S100 is de weg die oostwaarts loopt vanuit het kamp Satara. Aan de Noordzijde van de weg zijn uitgestrekte grasvlaktes en net ten zuiden loopt een rivier. Een perfect habitat voor de leeuwen en luipaarden die in Kruger rondzwerven. Het is langs deze weg dat we een hele aflevering hebben gezien. Zet je speakers aan en duik in de wilde wereld van CSI Kruger.

 
 
 
 
De plaats van het misdrijf

De plaats van het misdrijf

 

In de ochtend van 26 juli reden we de S100 af. Tot onze neuzen een viezige lucht roken. Bekend van de bakken met kadavers die men met een beetje pech wel eens treft langs de weg bij boeren bedrijven. De geluiden van lachende hyena's bereikten onze oren en bracht ons naar de plaats van het misdrijf. Een drietal hyena's was druk bezig een bepaalde plek te beschermen.  Wij waren als eerste ter plaatse. Al gauw merkten we dat hier iets speciaals aan de hand was. De lucht was echt niet te harden en dat kwam echt niet alleen door de hyena scheten. 

 
Bewijsmateriaal 1: Een poot

Bewijsmateriaal 1: Een poot

 

Hyena's kunnen jagen, dat is wel zeker! Echter, in een gebied waar zij kunnen profiteren van anderen zullen ze niet snel geneigd zijn om dit te doen. De hyena's waren duidelijk pas net aangekomen want anders hadden er al andere auto's bij de crime scene gestaan. Het slachtoffer moest dus op een andere manier om het leven zijn gekomen dan door een kill van leeuwen of wilde honden. We hadden echter nog geen idee wie of wat het slachtoffer was. Gelukkig hielpen de hyena's hiermee. Eén hyena tilde namelijk een poot op; een poot die qua grootte niet echt onder deed voor de kop van de hyena. Even later versleepte de hyena het slachtoffer. Hierbij was haar te zien en bij nadere inspectie ook hoektanden. Deze kenmerken deden ons geloven dat ons slachtoffer mannelijk was en hoogstwaarschijnlijk van het soort Panthera Leo; de leeuw. 

 
Bewijsmateriaal 2: Haren en gebit

Bewijsmateriaal 2: Haren en gebit

 

Inmiddels hadden we versterking gekregen van twee vrouwen. Zij hadden eerder op de ochtend hier drie grote mannetjes leeuwen gezien. Twee van hen werkten samen om de andere te verdrijven. Met deze informatie werd al snel duidelijk wat had plaatsgevonden. De twee leeuwen hadden afgerekend met de 3de leeuw. Naar het motief kunnen we helaas alleen gissen. Wellicht verdedigde de 3de leeuw zijn territorium tegen de twee indringers of was de 3de leeuw hier de indringer.

Met deze informatie zijn wij direct op zoek gegaan naar de daders. Wellicht konden we nog sporen veilig stellen bij de verdachten. Hiermee zou de zaak rond zijn. Helaas zijn we de verdachten niet tegengekomen tijdens de heksenjacht. Wel vonden we de familieleden verdacht. De rode kleur zou van een impala afkomstig zijn, helaas konden we zonder huiszoekingsbevel niet verder op onderzoek gaan.

 
_IMG5586.jpg
 

Vandaar dat we nu de oproep doen.

We zijn op zoek naar de daders. Omschrijving: twee harige mannen met manen, 4 poten en een slecht humeur. 

 
_IMG5212-Edit@1x.jpg