Maritiem Museum Rotterdam

Vorige week al een tipje van de sluier over Rotterdam opgelicht. Ditmaal het vervolg en ook nog in kleur! Onderwerp van de foto's is ditmaal het Maritiem Museum. Het Maritiem Museum herbergt allerlei industriële relicten uit de geschiedenis van de Rotterdamse haven. Kranen, schepen tot zelfs een ouderwetse locomotief! Het kind kwam meteen weer in mij naar boven, voor zover dat kind ooit was vertrokken...

Oud vs Nieuw

Oud vs Nieuw

Ouderwetse aanhangwagen

Ouderwetse aanhangwagen

Ik kwam ook apparaten tegen die ik niet kon duiden. Een mooi voorbeeld hiervan zie je hieronder. Een wirwar van metaal; pijpen, geleiders, trappen en een bordje met daarop 19. Mijn theorie over dit apparaat is dat het gebruikt werd om dingen in schepen te laden, het is immers een museum van de Rotterdamse haven. Wat er geladen werd weet ik dan weer niet. Misschien water voor de boilers van stoomschepen, olie of wellicht heel iets anders. Dat ga ik deze week maar eens opzoeken. Ik zal het meteen even opschrijven. Dit soort dingen vergeet je snel. Beter nog ik zoek het meteen even op. Een week lang spanning is ook niks. 

Op de website van het maritiem museum, waar anders, vind ik wat dit is. Het is een graanlift en het werd gebruikt voor de overslag van graan dat vanuit de hele wereld naar Rotterdam werd verscheept. 

Onbekend apparaat nr 19

Onbekend apparaat nr 19

Wat deze plek zo enorm mooi maakt voor mij als fotograaf is de verlichting. De kleuren van de lampen contrasteren mooi met het blauw van het avondlicht. Ik kom hier dus nog een keer terug om hier wat langer rond te kunnen lopen. Houd de blog in de gaten!!