De nieuwe Wildernis

De lente in Nederland. Opmaat naar de zomer. Soms zit in de lente een dag die zijn tijd vooruit is, een echte zomerse dag. Heerlijke warmte die je alvast voorbereidt op de zomer.

In de Oostvaardersplassen is de lente de start van een nieuw seizoen. De runderen, paarden en herten brengen hun jongen op de wereld. In een zee van groen zullen binnenkort overal kleine 4 benige dieren te zien zijn. De vogels komen ook weer terug. Uit het zuiden en noorden komen de zomergasten weer terug. In de rietzoomen klinkt weer getjirp en de ganzen gakken erop los. Helaas is het nog te vroeg om de kalveren te zien. Gelukkig zijn al wel de ganzenkuikens te zien. De Oostvaardersplassen openen pas in mei het wandelgebied. Tot die tijd is een groot deel als rustgebied bestempeld. Gelukkig was er nog één pad open. Daar zagen we een ganzenfamilie.

De jonge ganzen kunnen alleen maar waggelen en een beetje zwemmen. Als je dus van de sloot naar het meer wil, moet je een stukje lopen. Zoals hieronder op de foto te zien is. Deze ganzenfamilie stak snel over om weer in het riet te verdwijnen en in het water te plonzen. Gelukkig maar want niet veel later vloog een troep ganzen op in paniek. Waarschijnlijk omdat een vos op zoek was naar een maaltijd. Toen waren deze kleintjes al veilig. 

Fluffige kuikens steken over

Paniek!

Een rietgors in het riet. 

De vorige blog heb ik geschreven over de prints die binnenkort beschikbaar zijn. De bestanden staan inmiddels bij de drukkerij in de pc. Deze week is het afstemmen over de formaten en papiersoorten. Volgende week zullen enkele proefdrukken gemaakt worden en waarschijnlijk ook de prints beschikbaar komen. Kortom met 2 a 3 weken zijn de prints ingelijst en voor iedereen te bekijken! Heb je hier interesse in, of wil je gewoon meer informatie? Klik dan hieronder op de link naar de contactpagina.