Cinemagraph Como meer

De eerste film ooit gemaakt was de beroemde trein die een station binnen rijdt. Dat was natuurlijk een enorm ding en ik heb gelezen dat mensen zelfs verschrikt zijn weggerend. Ze dachten dat die trein de bioscoop binnen kwam rijden. Nu is het tegenwoordig niet zo bijzonder meer om een filmpje te kijken, want dat zelfde filmpje kan je nu gewoon op Youtube bekijken. In elk geval, vorig jaar februari waren wij bij het Como meer. Net nadat ik iets grappigs had gezien op Youtube: een bewegende foto. Een zogenaamde cinemagraph. Dat idee interesseerde mij wel, maar is ook meteen op de plank beland. Nu dacht ik daar afgelopen week weer aan en heb daarom de spreekwoordelijke koe bij de horens gevat. Ik ben aan de slag gegaan met mijn cinemagraph.

De cinemagraph (laden kan even duren)

De cinemagraph (laden kan even duren)

De cinemagraph heb ik gemaakt in Photoshop waar ik mijn beeldmateriaal, een kort filmpje, laat herhalen. Er komt meer bij kijken, maar dan wordt het wel weer erg technisch. Ik ga er zelf nog meer mee spelen en dan zal ik daar een volgende keer een langer stuk overschrijven. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat het me weten!