Antropoceen | Digitale expositie

Antropoceen | Digitale expositie

Antropoceen, een persoonlijk project

De fotografie is een part-time baan. De meeste tijd ben ik bezig met aardrijkskunde lessen geven op het voortgezet onderwijs. Onderdeel van die lessen is het bestuderen van de geologische periodes (trias, krijt, carboon etc.). Allen vernoemd naar specifieke belangrijke planeetvormende geologische processen. Het carboon is vernoemd naar de vastlegging van koolstof (carbon in het engels) en in de Krijt periode zijn de grote witte krijt rotsen ontstaan waar Zuid Engeland zo bekend om staat.

Enkele jaren geleden heeft een groep wetenschappers een nieuwe geologische naam voorgesteld voor de periode waar wij nu in leven: Het antropoceen. Vernoemd naar de invloed die de mens heeft op de planeet. Deze naamgeving heeft fotografen overal ter wereld beïnvloed zoals bijvoorbeeld de Canadese fotograaf Edward Burtynsky. Ook heeft dit bij mij een denkproces gestart. Bergen worden afgegraven op zoek naar kalk, waarna dit kalk wordt gebruikt om cement te maken. Cement wat vervolgens gebruikt wordt om kunstmatige bergen mee bouwen.

Daarom zal ik donderdag 8 november een nieuwe project pagina geopend worden op deze site. Op deze pagina zal ik mijn Antropoceen project tentoonstellen en van tijd tot tijd updaten als nieuwe foto’s zich aandoen. Kortom! vanaf 8 november gaat de pagina live!

In de loop van de tijd wil ik de digitale expositie naar de tastbare wereld brengen. Op deze blog plaats ik dan de juiste informatie!

 
_IMG8087-HDR.jpg
 

Onderdeel van de expositie is deze foto ‘Onderdelen’ die hierboven te zien is.