2018 | Een overzicht

Aangezien elke zelf respecterende nieuwszender, krant of website een overzicht maakt van ‘het beste van 2018’, kon ik zeker niet achterblijven. Daarom in deze blog een overzicht van 2018. Alle bestemmingen in één blog. Per locatie één foto: De foto die het beste die plek karakteriseert. Voor iemand die al keuzestress kan krijgen van 20 soorten sambal, is dit een hele klus. Hier gaan we.

 

Istanbul

In Istanbul begon het jaar. Ik heb een hele blog gewijd aan de start van het jaar in Istanbul en die verschijnt op woensdag 2 januari. Ben je dus geïnteresseerd in de geweldige stad? Houd dan de blog in de gaten.

De foto die ik heb gekozen, is van een klein restaurantje. Dit kleine restaurantje heeft er mede voor gezorgd dat we überhaupt naar Istanbul zijn gegaan. Dit was namelijk de plek waar Anthony Bourdain een deel van zijn serie ‘No Reservations’ (Klik op de link om naar dat deel van de aflevering te gaan) heeft opgenomen. Het restaurantje heeft hier, zoals je kan zien aan de reclame borden, mooi gebruik van weten te maken.

 

Durumzade in Istanbul.

 

Milaan

Een paar dagen in de mode hoofdstad van Italië. Gek genoeg was een klein ramen restaurant in de Aziatische wijk, het culinaire hoogtepunt. Wat verder bij is gebleven is de sneeuw die 3 dagen achter elkaar viel. In Milaan waren ze dat niet gewend. In die 3 dagen sneeuwde het trouwens ook in Venetië en Rome. De foto die ik heb gekozen is van een kerkhof dat in 1866 werd geopend. Het staat vol met enorme mausolea en beelden.

 

Cimitero Monumentale di Milano

 

Ruhrgebied

Het oude Ruhrgebied heeft een bepaalde aantrekkingskracht op me. Misschien is het de schaal van de oude industrie of wellicht het verval van de oude metalen giganten door de kleinste planten. In elk geval is het een plek waar ik met veel plezier kom. Zo ook met een Aardrijkskundige excursie vanuit school. Deze foto heb ik kunnen maken dankzij de medewerking van twee leerlingen die de schoolnaam hebben getekend met licht.

 

HLML in het Landschaftspark

 

Parijs

Wie kan er nee zeggen tegen een verse baguette? Ik niet, vooral niet als de bakker verkozen is tot de de beste baguette bakker van 2016 is!

 

Eindeloze stokbroden

 

Charleroi

Bij het Ruhrgebied twijfel ik wat mij precies aantrekt. Bij Charleroi is dat een stuk duidelijker: Verval. De stad is leeg gelopen en 50 jaar verval domineert het straatbeeld. De keuze is echter toch gevallen op een foto van een industriële gigant. Een oude koeltoren van een energiecentrale. De schaal van dit gigantische bouwwerk is ongelooflijk.

 

De koeltoren

 

Namibië

De eindeloosheid van Namibië. Voor mij was het kamperen bij het Mesosaurus Fossil Bush Camp, een echt hoogtepunt van de reis door Namibië en Zuid Afrika. De tent tussen de rotsblokken en kokerbomen. Een vuurtje om je eten op te maken en als je omhoog kijkt zie je de duizende sterren die we helaas in Nederland niet meer zien door de lichtvervuiling. Dit is een land waar je nog echt alleen kan zijn. Voor mij zijn het de kokerbomen die deze uitgestrektheid symboliseren.

 

Monumenten van de Kalahari

 

Zuid Afrika

Met z’n tweeën op reis door Zuid Afrika. Het eindeloze geduld als ik ‘weer’ een foto zie of ik ‘toch nog even wil wachten’ bij dat watergat, in de hoop op die leeuw of luipaard. De lol van het vuur maken en braaien langs de zee. Het is met z’n tweeën toch een stuk leuker!

 

Met z’n tweeën.