Zuid AFRIKA | Mountain Zebra N.P.: Een onwerkelijk landschap

Het landschap

Het landschap van Mountain Zebra National Park is de reden waarom je het park uberhaupt bezoekt. Lange glooiende hellingen, vlaktes doorkruist met ravijnen. Toch is het één van de minst bekende nationale parken in Zuid Afrika. Gek, want als je naar de foto’s kijkt zie je dat het er adembenemend mooi is. Dit park, in de Oost Kaap, is een uurtje rijden vanaf de populaire Garden Route, en is geweldig te combineren met het historische Graaff- Reinet of een dagtrip vanuit Port Elizabeth. Al heb je dan direct pech. Aan het einde van de dag wil je niet meer weg!

 

Als de zon onder is

 
 

Silhouette van gnoes en springbok

 
 

De laatste zonnestralen

 

De dieren

Het park is uitgestrekt, daarbij komt dat de weinige vegetatie niet helpt om enorme kuddes buffels op de been te houden. Je moet het er doen met de kleinere dieren. Al hebben ze sinds een paar jaar ook een kleine troep leeuwen. Het park is vernoemd naar de Mountain Zebra. Dit is een speciale soort zebra die een ‘korter’ strepenpatroon heeft. Verder kan je in het park de diersoorten vinden die bij dit soort open landschap horen: springbok, gnoe en blesbok. Deze worden ook bejaagd door een zestal cheetahs. Die zijn echter lastig te vinden. Daar moet je heel veel geluk en geduld voor hebben!

 

Op wacht.

 
 

Leeuw met een 1/2 deel Springbok

Blesbok op de vlakte

Cheeta jong

 
 

Struisvogel in de zon

 

Wellicht één van onze gaafste kampeerervaringen was in dit park. Toen de leeuwen besloten om rond het kampeerterrein een brulfeest te houden. Het hekwerk vond ik niet heel indrukwekkend. Als je dan in je tent ligt, klinkt dat toch akelig dichtbij.

Krijg je ook meteen zin in reizen en/of fotograferen bij het zien van de foto’s? Wie weet interesseert één van mijn andere blogs jou dan. Hieronder twee links die je dan echt moet onderzoeken.