NAMIBIË | Kolmanskop

De verlaten diamant stad

De reis door Zuid Afrika en Namibië zit er weer op. Wat voor mij echt een hoogtepunt was, was het bezoek aan Kolmanskop in Namibië. Aan de rand van de woestijn zijn hier ooit diamanten gevonden waarna een stadje ontstond. Toen 500 km zuidelijker grotere diamanten werden gevonden is het stadje overgelaten aan de woestijn. 

 
Verlaten arbeiderswoning

Verlaten arbeiderswoning

 

Deze weken zullen vooral in het teken staan van selectie. 5 weken op reis met zorgt dat je moet selecteren welke foto's nou echt goed zijn. Daar gaat tijd in zitten. Tussendoor zullen korte blogs verschijnen waar de tussenstand in te zien is. 

De verlaten gebouwen zijn geweldig om te ontdekken. In het Ruhrgebied zijn ook vele verlaten gebouwen te zien. Hieronder een link naar de foto's uit het Ruhrgebied.