Budgetsafari | Vanuit je kampeerstoel

Dieren spotten vanuit je kampeerstoel

Als je in je kamp bent tijdens de je budgetsafari, hoeft het dieren kijken niet te stoppen! Voor sommige dieren kan je misschien wel het beste in je kamp blijven. Zo zijn de kampen een aantrekkelijke plek voor veel vogels en grondeekhoorns; er is water en eten te vinden. Ook hebben sommige kampen een ‘huis’ hyena. Dat is een hyena die elke avond rondjes rond het kamp loopt, op zoek naar eten. Super gaaf! In deze korte blog een aantal exemplarische foto’s van wat je zoal meemaakt als je gaat kamperen. Nu weet je meteen waar je op moet letten als je een kampeerplek uitzoekt: Je wilt langs het hek je tent opzetten.

 

Een cape starling, een mooi gekleurde vogel.

Een reikende olifant bij Berg en Dal in Kruger.

 
 

Leeuwen liefde in Etosha

De huis hyena van Balule kamp in Kruger

Een hoopvolle grond eekhoorn. Mata Mata , Kgalagadi.

 

Elk van deze foto’s is genomen vanuit het kamp. Eigenlijk zijn ze allemaal vanuit de kampeerplek genomen, behalve die van de leeuw. Daar hebben we 5 minuten voor moeten lopen, om bij een water gat aan de rand van het kamp te komen. De leeuwenfoto is genomen in Etosha National Park, in Namibië bij het Halali kamp. Wat mij betreft zijn in Kruger de beste plekken om langs het hek te staan: Berg en Dal, Satara en Shingwedzi. In Kgalagadi is het kleine Mata Mata het mooist kamperen. Je staat bijna gegarandeerd langs het hek.

Al met al niet slecht toch? Juist daarom moet je gaan kamperen in die Nationale Parken. Avontuur gegarandeerd!