Andalusië | Plaza de Espana

Monument van de Spaanse provincies

Het Plaza de Espana in Sevilla is een momument aan de vele unieke provincies die samen Spanje vormen. Het enorme gebouw omcirkelt een groot plein waar je op elk moment van de dag mensen kan vinden. Zo ook deze fotograaf uit Nederland. Overdag is het een drukste van van jewelste op het plein met toeristen, souvenirs en souvenirverkopers en, ook zeker niet te missen, een hoop paarden. Op die paarden kan je dan weer een rondrit maken door het aanliggende park.

 
De blauw verlichtte fontein.

De blauw verlichtte fontein.

Een foto in een foto. Fontein en toren van het Plaza de Espana

Een foto in een foto. Fontein en toren van het Plaza de Espana

De fontein voor het Plaza de Espana

De fontein voor het Plaza de Espana

 

Gelukkig is het om 5 uur ‘s ochtends een stuk rustiger en heb je het plein voor jezelf, mocht je dat willen. Wil je wel wat mensen zien en/of fotograferen? Dan is het leuk om overdag langs de verschillende nissen te lopen. Elke nis vertegenwoordigd een andere regio van Spanje en het is een traditie geworden om op de foto in de nis van de geboorteregio, want elke nis is speciaal gedoceerd voor elke regio.

 
Stelletjes op het Plaza de Espana

Stelletjes op het Plaza de Espana

Albacete, Plaza de Espana

Albacete, Plaza de Espana