Nederland | Start van de herfst

Landgoed Hageveld

Landgoed Hageveld aan de rand van Heemstede is een oase van groen tussen de stedelijke bebouwing van Haarlem, Hoofddorp en het bedrijventerrein van Cruqius. Bewoning van dit stukje Noord-Holland dateert al uit de prehistorie, toen mensen dit hoger gelegen gebiedje al thuis noemden. In de tussentijd heeft er een groot buitenhuis gestaan en is, met de constructie van het huidige gebouw, er een seminarium gevestigd geweest. Tegenwoordig doet het dienst als schoolgebouw en appartementencomplex. Het terrein om het gebouw heen is echter een goed onderhouden tuin compleet met lanen, kanalen en oude bomen. Daarom fietste ik afgelopen week op een vroege ochtend richting Heemstede, om eenmaal aangekomen, verwelkomd te worden door mist!

 
Mist over het Spaarne

Mist over het Spaarne

Mistbanken

Mistbanken

 
 
Weilanden rondom Hageveld

Weilanden rondom Hageveld

De koepel van het oude seminarium

De koepel van het oude seminarium