Middeleeuws Porvoo in de sneeuw

Porvoo is een klein stadje op zo'n uur rijden van Helsinki. Hier verbleven we 2 dagen. Vanuit Helsinki hebben we de bus gepakt en voor een paar euro konden we naar een geweldig besneeuwd landschap kijken. Het was nog steeds hartstikke koud en daarom waren we extra blij met die heerlijke verwarming. We kwamen aan in de kou, maar onze airbnb gastvrouw had ons aangeboden om ons op te halen. Het was namelijk zelfs voor Finse begrippen erg frisjes. 

Porvoo is gelegen op één van de vele schiereilanden die het gebied rond Helsinki kent. Hoewel Porvoo voor de meeste Finnen een zomerbestemming is. Is het ook in de winter leuk om te bezoeken. De sfeer is dan natuurlijk wel anders. Zwemmen in de rivier versus bibberen in de sneeuw. De oude stad is gebouwd tijdens de middeleeuwen. Het is dan ook één van de oudste nederzettingen van Finland en is zelfs hoofdstad geweest van wat nu Finland is. Destijds was het nog onderdeel van het Zweedse koninkrijk. Het stadje staat nu vooral bekend om de kleine arts&crafts winkeltjes en het oude centrum waar je door kleine steegjes kan dwalen. Leuk om te bezoeken als je van Scandinavische design houdt.

lopen door de straten

We verbleven overigens in een airbnb huisje. Net buiten het centrum. Enorm gezellig huisje met een vide. Iets waar ik altijd wild van wordt, maar ook een sauna en een enorme kachel. Kortom een erg compleet huisje! Het huisje kan je vinden door op deze link te klikken. De eigenaren Carita & Chris zijn erg gastvrij en helpen je graag op weg in Porvoo! Het huisje biedt plaats voor 6, dus wij hadden het erg ruim met ons tweeën. De tweede dag van ons bezoek kenmerkte zich niet langer door kou maar door sneeuw; Hetzelfde sneeuwfront wat in de Alpen voor zoveel sneeuw heeft gezorgd. De sneeuw maakt het knusse Porvoo nog gezelliger. 

Het huisje van Carita en Chris, onze airbnb hosts. Ons huisje is de linker!

Het huisje van Carita en Chris, onze airbnb hosts. Ons huisje is de linker!