DUITSLAND | HEAVY METAL

Duits design wordt vaak in één woord genoemd met strakke meubelen, minimalisme en utilitaire vormgeving. In die zin is ook de Duitse muziek vol met strakke lijnen. Nu scheer ik wellicht heel Duitsland over één muzikale kam, maar een blog schrijven over zware industrie, gaat het best als je naar Rammstein luistert. Het gehamer en geratel van de Duitse Industrie vindt namelijk zijn gelijke in de muziek van Rammstein.

 
_IMG0164-bewerkt.jpg
 

Het Duitse Ruhrgebied: Zetel van de zware industrie, vol met relieken uit voorbije dagen. Dag op dag werden hier kolen met treinen aangevoerd. Het zwiepen van kranen het lossen van kolen ging dag en nacht door. Stoppen was geen optie. De oven bleef aan. Dag en nacht geratel en gehamer. Nu hoor je dit geluid niet meer. De hoogoven is dicht. 's nachts, als je op de hoogoven geklommen bent, kan je in de verte de nog werkende fabrieken zien. Vlammen, rook en geratel. 

 
 
_IMG0302.jpg
 
 
 
_IMG0138-HDR.jpg