DUITSLAND | INDUSTRIEEL ERFGOED

Het Duitse Ruhrgebied, ooit het grootste industriële centrum van Duitsland, verliest aan kracht. De fabrieken komen leeg te staan en dan wat? Wat doe je nou met een oude staalfabriek? Die stel je open voor publiek!!

 
Hoogoven nr. 2.

Hoogoven nr. 2.

 

De foto's uit de blog komen allemaal uit oude fabrieken die nu opengesteld zijn voor publiek. Zo komt de bovenste foto uit Nord-Duisburg waar je het voormalig hoogoven-terrein kan verkennen. Gelukkig houdt het daar niet op. De hoogoven objecten zelf mag je ook op! Je plaatst jezelf in de schoenen van een oude staalarbeider als je de hoogoven beklimt en kilometers ver kan kijken over de omliggende fabrieken en spoorbanen. Overdag is het een indrukwekkend gebied maar 's nachts komt het echt tot leven. Dan wordt het terrein verlicht met kleurrijke lampen die het hele terrein doen lijken op een caleidoscoop. 

Het terrein is op zo'n 2,5 a 3 uur rijden van Amsterdam een perfecte bestemming voor een kort weekend weg. Mijn tip: Slaap in het jeugd hostel op het terrein van het Landschaftspark Nord-Duisburg. Dan kan je de hele nacht het terrein verkennen. Gave ervaring!

 
Lichtkunst in een tunnelbuis.

Lichtkunst in een tunnelbuis.

 
 
Close-up van oude leidingen

Close-up van oude leidingen