JAPAN | LBA kriebels Part I

JAPAN | LBA kriebels Part I

Wanneer je je op foto websites begeeft zie je veelal deze afkorting langskomen: LBA. Het is geen medische aandoening, maar het kan je wel een hoop geld kosten als je deze aandoening niet onder controle krijgt. Het staat voor Lens Buying Addiction. Ik kom er zelf voor uit dat ik hier zeker onder kan lijden. Het komt veelal in fases, aanvallen in episodes; net Malaria. 

Zoals auto mensen over bepaalde velgen kunnen praten of bijna-getrouwde stelletjes over trouwlocaties kan ik dat dus over lenzen. De nieuwste lenzen, oude juweeltjes of voor bijzondere toepassingen. Ik kan uren op internet grasduinen op zoek naar juweeltjes. Ik had het redelijk onder controle in Japan. Mijn fototas zat vol. Daar kon echt niks meer bij. Tot ik een Japanse fotowinkel binnenliep. 

De Japanse fotowinkels hoeven nooit de leverancier te bellen, of in het magazijn te kijken. Ze hebben namelijk altijd - alles - op voorraad - in de winkel! Je mag het ook zo op je fototoestel testen! De foto hieronder is gemaakt met een 35 mm 1.4 sigma 'Art series' lens die ik toen heb mogen proberen. Top lens. Had ik al gezegd dat fotospullen in Japan ook een tikkeltje goedkoper zijn? Dat hielp zeker niet. Ik voelde het al aankomen. Ik had een serieuze aanval van LBA. 

Foto Walhalla

Foto Walhalla