IJSLAND | De route

IJsland is echt een geweldig interessant land. Het landschap veranderd om de paar kilometer en het weer lijkt wel aangedreven door een tiener met een fidget spinner. Daarom hebben wij de verleiding weerstaan om de 'ronde' te doen. De 'ronde' houdt in dat je heel IJsland rondrijdt. Je mist dan wel de flexibiliteit om ergens een paar dagen te blijven hangen. Wij vinden die flexibiliteit wel lekker en hebben ons daarom gericht op: Snaefellsnes in west IJsland, de West-Fjorden in Noordwest IJsland en de zuidkust rond het dorp Vik. 

IJsland staat bekend als een dure bestemming en ik kan je vertellen dat dat zeker klopt, als je in een luxe omgeving wil slapen of eten. Een soepje kan al snel 20 euro kosten en vergeet dat wijntje maar. Die fles rode wijn is al snel 40 a 50 euro in een restaurant. Daarom is de bedoeling dat in mijn blogs over IJsland ik je budgettips geef over hoe je zo slim mogelijk op avontuur kan gaan! Wil je naar IJsland, houd dan de blogs in de gaten voor die tips!

Het landschap van Snaefellsnes

Het landschap van Snaefellsnes