National Geographic Fotowedstrijd

National Geographic Fotowedstrijd

Ik doe mee aan de National Geographic fotowedstrijd! Omdat al mijn inzendingen uit de reis naar IJsland komen, leek het me gepast om zo ook op deze pagina te plaatsen! 

Ondertussen ben ik uiteraard druk bezig met de foto's uit IJsland. Die volgen snel, maar de drukte in mijn eerste baan zorgt er toch voor dat het dit keer wat korter is.

Vanaf 2 oktober gaat de vakjury alle foto's bekijken en terug brengen tot een handzaam aantal. Voor nu duimen dat ik daar tussenzit!

www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl


Deze puffins genieten van de laatste zon in noordwest IJsland. binnenkort zullen zij uitvliegen om de koude en donkere winter door te brengen op zee. Pas in het voorjaar komen ze weer aan land komen om te broeden.

Puffin knuffel

Puffin knuffel

 

Schrik en verwondering over de spuitende geiser. Nog nooit eerder een geiser in het echt gezien. De kracht waarmee het water soms wel 30 meter omhoog spuit, maakt duidelijk dat vulkanisme een heftig proces is!

Schrik en Verwondering

Schrik en Verwondering

 

De Jökulsárlón lagune voor de Breiðamerkur gletsjer is levend bewijs van de terugtrekkende gletsjers. Jaar op jaar breekt hier meer ijs af, dan nieuw ijs ontstaat bovenop de gletsjer. Met de huidige trend wordt landijs steeds zeldzamer.

Bewegend Bewijs

Bewegend Bewijs