ZOMERVAKANTIE | 3 redenen waarom we terug gaan naar Zuid Afrika!

3 redenen voor Zuid Afrika

De beslissing voor een nieuwe reis is genomen. We gaan terug naar Zuid Afrika. In deze blog de foto's van ons laatste bezoek en meteen 3 redenen waarom we in deze zomervakantie op safari gaan.

Reden 1: Kgalagadi National Park

 
3 cheetahs op de duinen

3 cheetahs op de duinen

 

In het uiterste noordwesten van Zuid Afrika ligt de Kalahari woestijn. Eén van de oudste woestijnen ter wereld. Hier zul je geen buffels, nijlpaarden of olifanten tegenkomen. Daar is het te droog voor. Wel vindt je hier het snelste landdier op aarde: de Cheeta. majestueuze leeuwen met zwarte manen en een sterrenhemel zoals je nog nooit gezien hebt in Nederland.  

Het park beslaat voor een deel Zuid Afrikaans grondgebied, maar het grootste deel van het park ligt in Botswana. Voor dat gebied moet je volledig zelfvoorzienend zijn en in konvooi rijden. Wellicht voor een volgende keer?

Het Kgalagadi national park kent 3 kampen: Tweerivieren is het grootste kamp. Mata Mata is het kleinste en ligt op de grens met Namibië. Nossob is het kamp wat bekend staat om haar leeuwen. Dit laatste kamp is ook voor ons onbekend terrein en we zijn dan ook enorm blij om hier één nachtje onze tent op te mogen slaan. 

Reden 2: Namaqualand

Een groot deel van de bloemen die je in de Nederlandse tuincentra kan kopen komen oorspronkelijk uit hele andere streken. Grote kans dat ze uit Namaqualand komen; het gebied aan de noordwestkust van Zuid Afrika. Vrijwel het hele jaar is het een woestijn; behalve in de lente. Dan staan ontelbaar veel verschillende soorten planten in bloei. Om je een idee te geven heb ik een filmpje gevonden van de grootste autoriteit op de wereld: David Attenborough. Hij laat zien hoe de tuin van Afrika eruit ziet in de lente.

 
 

Reden 3: De Zuidkaap; Kaapstad

We hebben gemengde gevoelens over Kaapstad. het was namelijk tijdens ons bezoek aan Kaapstad dat de Macbook van mijn vriendin gestolen is. Maar kijk naar de foto van de Kaap zelf! Wat een uitzicht! De hele regio heeft veel mooie plekken; waaronder de wijnregio Stellenbosch. Nu is de wijn alleen al een goede trekpleister! De nationale parken moet je reserveren. In de regio rondom Kaapstad is zoveel accommodatie dat dit niet nodig is.

We hebben dus nog niet nagedacht over waar we precies heen gaan in deze regio. misschien heb jij, als lezer, nog een goede tip?  Laat dan onder dit blog een berichtje achter. Een kleine tip helpt al een hele hoop.

 
De zuidkaap van Zuid Afrika

De zuidkaap van Zuid Afrika