HAARLEM | Een oude bus

De klassieke bus

Soms gebeurd het dat je trein niet rijdt. Op het traject Amsterdam - Haarlem was dat de laatste maal zelfs leuk! In plaats van een volle touringcar mochten we plaatsnemen in een ouderwetse stadsbus. De chauffeur vertelde zelfs allerlei leuke weetjes over deze bus. Terwijl de bus er toch echt 'oud' uitziet. Is deze in 1986 in gebruik genomen. Dat is maar +/- 30 jaar geleden. 

Wat viel het meeste op? Nou dat waren de heerlijke zachte lederen stoelen. Wat zitten die  lekker. Een wereld van verschil met de moderne stadsbus waar je weinig ruimte hebt en een houten kont krijgt. 

De bus is onderdeel van de collectie van het transportmuseum Noord-Zuid Holland (NZH) wat hier in Haarlem staat. Daar kan je deze bus in de levende lijve bewonderen.

De bus uit de jaren 80 van het NZH transport museum

De bus uit de jaren 80 van het NZH transport museum